Bespaar 10% op kaartjes naar het Bunkermuseum Hanstholm

Boek je vakantiehuisje bij Feriepartner en voel de geschiedenis om je heen dankzij de grote kanonnen, en herbeleef de dramatische oorlogsgeschiedenis van een van de grootste bunkers van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Europa.
Zoek vakantiewoning
Feriepartner Danmark
Filter
Afstand tot het strand in meters
  • Zwembad
  • Whirlpool

Slaapkamers

Badkamer

Zoeken op Huis-ID. / Adresse

Te midden van bunkers en kanonnen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilden de Duitsers de kust langs de Noordzee tegen hun vijanden verdedigen, dus hebben ze verschillende bunkerfaciliteiten in Denemarken en Noorwegen gebouwd.

Ervaar van dichtbij de sterkste van deze bunkers in Bunkermuseum Hanstholm.

Hier kun je 2.500 vierkante meter bunker bekijken met verschillende kanonnen, munitiebunkers en personeelsvertrekken, allemaal onderdeel van de Hanstholm II kustbatterij. Vandaag de dag is dit complex getransformeerd in een museum dat absoluut het bezoeken waard is.

Het museum ligt ook aan een van de prachtigste natuurlijke locaties van Denemarken aan de rand van de Noordzee en het Nationaal Park Thy.

110-tonner

De kustbatterij is in 1941 gebouwd om te voorkomen dat de Britse marine het Skagerrak kon binnenvaren.

De batterij bestond uit vier grote kanonnen van 38 cm, die een afstand van 55 km konden overbruggen. Dat is halverwege de afstand naar Noorwegen. Met een totaalgewicht van 110 ton waren ze lastig te vermijden.

Een van de kanonnen van de batterij was in het midden van het bunkercomplex geplaatst, maar die is helaas niet bewaard gebleven.

Het is bijna onmogelijk om niet onder de indruk te raken van het ongelofelijke formaat en vermogen van de kanonnen als je rondloopt in de originele basis van het kanon, dat 5 meter diep en 30 meter in diameter is.

Leven in de bunker

Bunkermuseum Hanstholm geeft bezoekers ook een unieke en emotionele kijk in het dagelijks leven van de soldaten in de bunker.

Verschillende kamers zijn in hun originele staat en uiterlijk hersteld en je kunt de wapens, uniformen en andere originele spullen bekijken. Je krijgt hier een perfect inzicht in het leven in de bunker tijdens de oorlog.

Loop langs de personeelsvertrekken met bedden voor een volledige schuttersafdeling van 90 man. Het was volledig afgesloten tegen gasaanvallen, en zelfonderhoudend wat betreft water en stroom.

Stel je voor hoe het moet zijn geweest om zo dicht bij elkaar en volledig afgesloten van de buitenwereld te leven.

Pak de munitietrein

Klim aan boord van de museumtrein en maak een ritje door de batterij waarbij je langs de munitiebunker en een van de bunkers van het 38 cm-kanon komt.

De museumtrein leidt je door dit historische gebied over de originele smalle rails, die door de Duitsers zijn gebouwd om de zware munitie voor het kanon te vervoeren.

De trein rijdt gedurende de zomer iedere dag rond en ook tijdens de week 42. De trip is 1 kilometer lang en kost ongeveer 10 minuten.

Natuurwandeling in het spoor van de bezetting

Bij het fort vind je prachtig duin- en boslandschap, voorheen een kaal, ruw landschap met duinen en de locatie van vele Duitse bunkers. Vandaag de dag kun je er natuurwandelingen maken.

Verken de vele bunkers die over het duinlandschap verspreid liggen, sommige ondergronds, en anderen als observatieposten die als het belangrijkste doel het spotten van de vijand hadden.

Je kunt meedoen aan een virtuele oriëntatierace in Bunkermuseum Hanstholm, waarbij je wordt uitgedaagd met raadsels en leuke puzzels.

Openluchtmuseum Hanstholm I

Het Openluchtmuseum Hanstholm I is te vinden in de duinen ten zuiden van Hanstholm en is een van de best bewaarde kustbatterijen in Denemarken.

Het Openluchtmuseum Hanstholm I is ook onderdeel van Bunkermuseum Hanstholm, dus je kunt je dag in het museum beginnen of afsluiten met een bezoek aan de duinen. Een wandeling door het heuvelachtige bunkergebied is een echt avontuur voor de hele familie.

Verken de prachtige, rustgevende omgeving en kijk of je alle 19 bunkers kunt vinden. Ze zijn vrijwel allemaal toegankelijk, dus je kunt naar binnen gaan en jezelf voorstellen hoe het was om hierin te zitten tijdens het bewaken van het Skagerrak vanaf de kust.

Hoe je korting kunt krijgen

Je krijgt alleen korting als je een vakantiehuisje huurt van een van de Feriepartner-vertegenwoordigers die kortingen aanbieden. Op deze pagina vind je een lijst van deze vertegenwoordigers.

Als u de sleutels van het vakantiehuis ophaalt, ontvangt u een tegoedbon die u naar de attractie moet brengen om uw korting te ontvangen wanneer u kaartjes koopt. U krijgt ook de voucher toegestuurd, samen met uw huurbewijs.

Sluiten