Bespaar 10% op kaartjes voor Fårup Sommerland

Verblijf in een vakantiehuisje van Feriepartner en bespaar geld op kaartjes voor Fårup Sommerland
Zoek vakantiewoning
Feriepartner Danmark
Filter
Afstand tot het strand in meters
  • Zwembad
  • Whirlpool

Slaapkamers

Badkamer

Zoeken op Huis-ID. / Adresse

Familieplezier vol actie!

In een bosrijke omgeving, vlakbij het strand van Blokhus en Løkken, ligt het pretpark Fårup Sommerland.

Fårup is een van de grootste toeristische attracties van Denemarken met allerlei spetterende, coole en waanzinnige wateractiviteiten voor het hele gezin.

Van spectaculaire achtbanen en een kinderkermis tot het grootste en natste waterpretpark van Denemarken. Er zijn meer dan 60 attracties, en na betaling van het entreegeld zijn alle attracties en het Aquapark gratis.

Actie, plezier en gezelligheid voor groot en klein

Het bos biedt vermaak voor het hele gezin. De kleintjes kunnen bijv. een tochtje maken in “De rode baron”, en zelf aan de stuurknuppel van hun eigen vliegtuig zitten.

Een andere populaire kinderattractie in Fårup is de Egern-toren, waarmee je tot aan de boomkruin wordt opgetild en vervolgens in vrije val richting de bodem raast.

Voor de oudere kinderen zijn er diverse duizelingwekkende achtbanen op meerdere plaatsen in het park. De achtbaan Orkanen is de enige in Scandinavië die zowel boven als ONDER water door rijdt.

Je kunt ook Lynet (de bliksemschicht), de snelst accelererende achtbaan van Denemarken, proberen, waamee je binnen slechts twee seconden van 0 tot 80 km/u wordt gelanceerd.

faarupsommerland.png

Of wat te denken van een tochtje in Falken (de valk), de snelste houten achtbaan van Denemarken, of Hvirvelvinden (de wervelwind), waarbij je omhoog en omlaag wordt geslingerd vanaf een hoogte van 19 meter terwijl je ook nog eens rondjes draait?

Fårup is meer dan alleen coole achtbanen. Zo zijn er bijv. ook springkussens, talloze trampolines, klimrekken en een gigantische speeltuin, en je kunt paardrijden, kanoën of schieten.

Fårup biedt bovenal gezelligheid in een bosrijke omgeving!

Nieuw in 2020 – Saven (De Zaag)

Verheug je alvast op 2020! Hier komt het grote nieuws van Fårup! Fårup Sommerland presenteert namelijk een gloednieuwe achtbaan voor het hele gezin.

Saven heet deze nieuwe achtbaan en met een hoogte van maar liefst 24 meter is het de hoogste achtbaan ooit in ons park. Saven is de enige achtbaan in Denemarken die zowel vooruit- als achteruit rijdt.

faarupsommerland2.jpg

Ondanks de onstuimigheid en het vooruit- en achteruit rijden is Saven geschikt voor het hele gezin, want bezoekers die van snelhoud houden mogen er al in vanaf 95 cm.

Het grootste waterpark van Denemarken

In het park vind je ook het grootste verwarmde Aquapark van Denemarken, waar het hele gezin een duik in de 'onstuimige' golven van het golfslagbad kan nemen.

Dit bad is tot maar liefst 27 graden verwarmd. Je kunt ook wedstrijdjes houden op Surfhill of samen in enorme zwembanden in Vandslangen (de waterslang) zoeven. 

Je kunt ook Vandkanonen (het waterkanon) uitproberen. Dit is de eerste outdoor waterachtbaan ter wereld met een vrije val en twee loops.

Als je bent uitgespetterd en je haren droog zijn, kun je je zintuigen laten prikkelen in de 4D-bioscoop of luieren in de schaduw onder de bomen bij de barbecuezone, waar de Weber-barbecues - geheel gratis - al voor je zijn aangestoken.

In de restaurants in Fårup komt het hele gezin aan zijn trekken, zowel in het smaakvolle buffetrestaurant als in de vele andere eetgelegenheden in het park.

Als je verantwoord wilt eten, kun je onze volledig biologische eetgelegenheid Skovens Pasta proberen.

Paardrijtochten door de natuur

Fårup heeft 35 Ijslandse paarden, waarop onze bezoekers niet alleen in het pretpark kunnen rijden maar ook kunnen deelnemen aan een prachtige paardrijtocht door het bos, de natuur en het gebied rond Fårup.

faarupsommerland4.jpg

Wij hebben verschillende paardrijtochten, geschikt voor zowel ervaren als onervaren ruiters. De kleine bezoekers kunnen mee op een tocht in stap door het bos, waarbij het paard wordt vastgehouden.

Onze ijslanders zijn rustig, betrouwbaar en gewend aan kinderen, dus u bent gegarandeerd van een leuke belevenis, ongeacht de ervaring van de ruiter. Alle tochten vinden plaats met een ervaren gids, die zowel de paarden als de omgeving rond Fårup bijzonder goed kent. 

Belevenissen van internationale klasse

Fårup Sommerland werd geopend in 1975 en vierde in 2015 zijn 40-jarige jubileum.

Jaarlijks trekt het pretpark circa 600.000 bezoekers.

Fårup Sommerland heeft een bezoekerstevredenheid van maar liefst 99 procent en heeft in de loop der jaren een groot aantal prijzen gewonnen en staat o.a. al vier jaar achtereen in de top 3 van de beste pretparken van Europa (Kirmes, 2015, 2016, 2017 og 2018), is 3e van de wereld wat betreft servicekwaliteit (IAAPA, 2015) en was in 2018 nog het beste 'sommerland’ van Scandinavië.

faarupsommerland5

Welke attractie wilt u met korting bezoeken?

Dit zijn de beste attracties waarop u korting kunt krijgen als u uw kaartjes koopt via Feriepartner.

Koop uw kaartjes via Feriepartner en omzeil de rij bij de ingang.

Sluiten