Haringfestival in Hvide Sande

Bezoek het zeer populaire Haringfestival – de haringvisserij in Hvide Sande behoort tot de top van Denemarken
Zoek vakantiewoning
Feriepartner Danmark
Filter
Afstand tot het strand in meters
  • Zwembad
  • Whirlpool

Slaapkamers

Badkamer

Zoeken op Huis-ID. / Adresse

Grote haringviswedstrijd in Hvide Sande

Elk jaar wordt in Hvide Sande een zeer goed bezochte haringviswedstrijd georganiseerd. Het evenement wordt ook wel het officieuze WK haringvissen genoemd.

Het Haringfestival vindt plaats in het laatste weekend van april. Dit festival is erg populair, dus boek uw vakantiehuis in Hvide Sande op tijd als u tijdens dit evenement verzekerd wilt zijn van een overnachtingsplaats in de omgeving.

Kijk voor meer informatie over dit evenement op de website van het Haringfestival: www.sildefestival.dk

Haringvissen

Als er iets is waarom Hvide Sande bekendstaat, dan is het wel de haringvisserij. Nergens anders is de haringvisserij beter dan hier. Bovendien wordt er twee keer per jaar op haring gevist.

Voorjaarsharing en najaarsharing

De voorjaarsharing arriveert al eind maart of begin april bij de sluizen van Hvide Sande en blijft daar tot juni.

In het najaar begint de visserij in september. Als de omstandigheden gunstig zijn, vist men vaak tot Kerstmis. De haring die in het najaar wordt gevangen, behoort tot een andere soort dan de haring in het voorjaar.

De najaarsharing is groter en vetter en is heel geschikt om er de traditionele Deense kerstharing van te maken.

Haringvissen bij de sluizen

Het vissen vindt voornamelijk plaats bij de sluizen in Hvide Sande. Hier wachten de vissen in grote scholen tot ze door de sluis kunnen trekken. U kunt vissen vanaf een plateau bij de sluis. Aan de noordkant van de sluis is een pad aangelegd voor rolstoelgebruikers. Maar u kunt ook vissen in het havenbassin en op de pieren.

Huur een vakantiehuis bij de sluizen in Hvide Sande

Bij de sluis in Hvide Sande kunt u een van de populaire ‘sluiswoningen’ huren. Dankzij hun ligging en fantastische uitzicht over het water zijn deze vakantiehuizen ideaal voor de haringvisserij bij de sluis. Het merendeel van deze sluiswoningen is sportvisvriendelijk, wat betekent dat ze beschikken over een grote vriezer en een schoonmaakplaats.

Piervissen

Piervissen is een gezellige manier van vissen die geschikt is voor het hele gezin. Bij de vele mooie, stevige pierconstructies in Hvide Sande maakt u grote kans om wat te vangen.

U kunt vissen op pieren die soms wel honderden meters de Noordzee in steken, maar u kunt ook vissen in de haven. De pieren hebben met elkaar gemeen dat het allemaal uitstekende visstekken zijn waar u veel mooie consumptievis kunt vangen.

Bij Kott Fritid Hvide Sande en Lystfiskeren in Hvide Sande kunt u een visvergunning en visuitrusting kopen.

Zoek een sportvisvriendelijk vakantiehuis in Hvide Sande

Sluiten