Sportvissen op Funen

Funen en Ærø zijn een eldorado voor de geduldige natuurliefhebber die op zeeforel wil vissen, terwijl in de wateren rond Langeland ontzettend veel kabeljauw en schol zit.
Zoek vakantiewoning
Feriepartner Danmark
Filter
Afstand tot het strand in meters
  • Zwembad
  • Whirlpool

Slaapkamers

Badkamer

Zoeken op Huis-ID. / Adresse

Neem uw hengel mee als u Fyn, Ærø of Langeland bezoekt

De wateren rondom Funen, Langeland en Ærø en langs de kust van Oost-Jutland behoren tot de beste visgronden van Europa. Hier vindt u talloze mogelijkheden om op kabeljauw, schol, geep en zeeforel te vissen.

Eet zeeforel in een restaurant

Sta voor zonsopgang op, geniet van de stilte en zie hoe de ochtendzon boven de horizon uitkomt. Of u nu iets vangt of niet, het is al fantastisch om tijd in de prachtige natuur door te brengen.

De gunstige stroming en bodemomstandigheden, die op grote schaal zeeforel aantrekken, zorgen ervoor dat Funen een van de beste plekken is om op zeeforel te vissen.

Je hebt geduld nodig om een zeeforel aan de haak te slaan, maar zodra je je eerste Fuunse zeeforel vasthoudt, weet je dat het al dat wachten waard was.

De beste stekken op Funen en Ærø om op zeeforel te vissen

Wilt u een vakantiehuis boeken op de beste en de meest geschikte plek om op zeeforel te vissen of wilt u alleen maar weten hoe ver deze plek van uw vakantiehuis is? Wij hebben een lijst met de beste visstekken voor u opgesteld.

Vuurtoren Strib ten noorden van Middelfart: Hier vindt u een van de beste visstekken van Funen waar u zeeforel, kabeljauw en geep kunt vangen.

Weddelsborg Hoved ten zuiden van Middelfart: Domein van de zeeforel met grote stenen en zogeheten luipaardbodem.

Knæet en Sønderhjørne op West-Funen: Een groot steenrif met goede omstandigheden voor zeeforel.

Torø ten zuiden van Assens: Een goed visgebied met een kleiner rif met grote stenen.

Vuurtoren Vippefyret bij Nyborg: Hier kunt u grote zeeforellen, haring en sprot vangen.

Elsehoved ten zuiden van Lundeborg: Als u op zoek bent naar de beste visstek van Oost-Funen, dan moet u hier zijn.

Bøgebjerg Strand ten noorden van Kerteminde: Hier vindt u kilometers viswater, met perfecte omstandigheden om op zeeforel te vissen.

Stavre Hoved ten noorden van Kerteminde: Viswater in de buurt van Bøgebjerg Strand, waar u een kanjer aan de haak kunt slaan. De echt grote zeeforellen zitten namelijk hier.

Æbelø op Noord-Funen: Een van de beste plekken van Denemarken om op zeeforel te vissen. Æbelø is te voet bereikbaar, ook al is het in principe een verlaten eiland. Het is ongeveer 4 kilometer lopen naar Æbelø en daarbij loopt u door water met een stenen bodem, dus denk om goede schoenen.

Oldemark op Ærø: Donkere bodem en grote stenen, waardoor de zeeforel vlak bij de kust komt.

Vrå strand bij Ærøskøbing: Hier kunt u met een beetje geduld een flinke zeeforel vangen.

Vissen op topniveau op Langeland

Wilt u liever op kabeljauw en schol vissen, dan is Langeland beslist de juiste plek.

Met meer dan 140 kilometer kustlijn biedt Langeland een groot aantal visstekken, waar u behalve kabeljauw en schol ook andere vissoorten kunt vinden. De ligging van Langeland tussen de warme, vlakke archipel en de koele Oostzee zorgt namelijk voor onovertroffen groei- en verblijfsomstandigheden voor een groot aantal vissoorten.

Op Langeland kunt u vanaf de kust vissen of vanaf een kotter of ander vaartuig. Ongeacht waar u verblijft op Langeland, u kunt altijd wel ergens in de buurt een boot huren. En als u toch al wilt gaan vissen, waarom zou u het dan niet eens proberen vanaf uw eigen boot? Vind huurboten op Langeland.

Veel succes!

Tip! Vergeet uw visakte niet.

Alle sportvissers tussen de 18 en 65 jaar moeten een geldige, door de overheid afgeven visakte bij zich hebben. Het geld dat u voor uw visakte betaalt, wordt besteed aan het uitzetten van vis, het herstel van waterlopen en meren en de zorg voor jonge vissen.

Koop vóór vertrek uw visakte bij Feriepartner Fyn of op www.fisketegn.dk; dan bent u klaar om een lijntje uit te gooien in de Fuunse viswateren.

Sluiten