Attracties op Funen

Funen, Ærø, Langeland en de kleine eilanden bieden vele interessante bezienswaardigheden en leuke attracties. Houdt u van majestueuze kastelen, exotische dieren, prehistorische Vikingvondsten of urenlang spelen?
Zoek vakantiewoning
Feriepartner Danmark
Filter
Afstand tot het strand in meters
  • Zwembad
  • Whirlpool

Slaapkamers

Badkamer

Zoeken op Huis-ID. / Adresse

Attracties voor iedereen op Funen

In een vakantiehuis op Funen zit u vlak bij allerlei leuke attracties en spannende avonturen en komt u bijna tijd tekort.

U komt ogen en oren tekort in een van de mooiste dierentuinen van Denemarken, en LEGOLAND® biedt urenlang plezier en vermaak voor jong en oud.

Wilt u wat meer actie tijdens uw vakantie? Maak dan een brugwandeling over de oude brug over de Kleine Belt. Of misschien wilt u hongerige bruinvissen voeren in het maritieme centrum Fjord&Belt?

Bekijk onze suggesties voor uitstapjes hieronder.

Kasteel Egeskov

Ervaar het best bewaarde renaissancekasteel van Europa, met een oldtimermuseum, landbouwmuseum, het park met het grootste heggenlabyrint ter wereld, een rozentuin, fuchsiatuin en kruidentuin.

Het kasteelpark van Egeskov behoort tot de absolute top van Europa en wordt ook wel de mooiste tuin van Denemarken genoemd, dus de tuin op zich is al een bezoek waard. Kasteel Egeskov is een waterburcht omringd door windstil en spiegelglad water, wat voor een bijzondere sfeer zorgt.

Het kasteel wordt tegenwoordig bewoond door de adellijke familie Ahlefeldt, die de deuren graag openzet voor bezoekers, zodat u tijdens een rondleiding door de indrukwekkende zalen kunt dromen van een adellijk leven.

Ontvang 10% korting op kasteel Egeskov via Feriepartner Funen.

LEGOLAND®

Ga met uw gezin op avontuur in het wereldberoemde LEGOLAND® en bewonder de vele huizen, bekende bezienswaardigheden, varende schepen en rijdende treinen gemaakt van LEGO®-steentjes.

LEGOLAND® biedt met meer dan 65 miljoen LEGO-steentjes plezier en avontuur voor het hele gezin.

Bezoek de schattige pinguïns in de Penguin Bay, bekijk het 3 meter hoge en 13 meter brede ruimtevaartuig van Luke Skywalker en krijg kippenvel in het griezelige spookhuis.

Neem de kinderen mee naar Miniland, dat al vanaf het begin in 1968 deel uitmaakt van LEGOLAND®, en laat ze hun eerste rijbewijs halen in de Verkeersschool. En vergeet niet dat LEGOLAND® ook beschikt over meer dan 55 attracties die voor spanning en sensatie zorgen.

Bezoek LEGOLAND® via Feriepartner Funen en profiteer van 25% korting.

Fjord&Belt

In Fjord&Belt in Kerteminde kunt u kennismaken met de unieke wereld van de zeedieren.

Bekijk interessante en boeiende presentaties over de bewoners van de zee en maak kennis met het dierenleven onder water door fascinerende verhalen en een wandeling in de onderwatertunnel.

Dit is de enige plek ter wereld waar u kopje onder kunt gaan om dicht bij de bruinvis te komen, de enige walvissoort die zich in Denemarken voortplant.

Zie hoe de speelse zeehonden van Fjord&Belt zich vermaken in de zeebassins en ontdek hun aanstekelijke vrolijkheid als ze behendig en energiek door het water manoeuvreren.

Doe een indrukwekkende ervaring op bij de open aanraakbassins. Aai een krab, voel aan een zeester en raak een platvis aan - en vergeet niet een kijkje te nemen in de aquaria, waar u onder andere het gedrag van zebrazeenaalden kunt observeren.

Bridgewalking

Maak een wandeling over de constructie van de oude brug over de Kleine Belt bij Middelfart - een bijzondere, unieke en voor sommigen uitdagende belevenis op grote hoogte.

Voel de spanning als u zich 60 meter boven het wateroppervlak en 20 meter boven de treinrails en autorijbanen voortbeweegt. Merk hoe de brug zachtjes trilt als de trein eroverheen dendert en voel hoe de adrenaline door uw lijf giert als u naar het wateroppervlak kijkt.

De wandeling over de oude brug over de Kleine Belt biedt ook een fantastisch, vrij uitzicht over het water, het land en de vele zeilschepen die door de Belt varen.

Ontvang korting op bridgewalking via Feriepartner Funen.

Deens Spoorwegmuseum

Maak kennis met de geschiedenis van de Deense spoorwegen en bekijk de oudste bewaard gebleven locomotief van Denemarken uit 1868. Hier kunt u zich urenlang vermaken met uw gezin.

Ga zitten in een oude passagierswagon, neem een kijkje in de koninklijke wagons, speel machinist in een indrukwekkende stoomlocomotief of probeer het populaire minitreintje.

De kinderen kunnen zich lekker uitleven in het Kinderstation, waar ze kaartjes kunnen verkopen en de controletoren mogen bemannen.

Ontvang 25% korting op het Deens Spoorwegmuseum (Danmarks Jernbanemuseum) via Feriepartner Funen.

Odense Zoo

Bezoek in één dag verschillende continenten in de Odense Zoo en ga op avontuur in een van de mooiste dierentuinen van Denemarken.

Ga naar Zuid-Amerika en maak kennis met de fascinerende doodshoofdaapjes. Voel de tropische warmte bij de zeekoeien en de tapirs, en de kou bij de pinguïns in Antarctica. Wandel door Afrika en zie de leeuwen, chimpansees, zebra's en diverse vogels uit de Okavangodelta.

Woon het voeren van de vriendelijke giraffes bij en bekijk de levendige lemuren van dichtbij op het lemureneiland.

Als u meer van flora houdt dan van fauna, dan kunt u een wandeling door de tuin maken. Ontdek de prachtige natuur en proef de bijzondere sfeer tussen de wilde bloemen en kruiden.

Vikingmuseum Ladby

Bij de Kerteminde Fjord kunt u het enige scheepsgraf van Denemarken uit de Vikingtijd bezoeken - een bezienswaardigheid van internationale allure, waarbij u 1000 jaar teruggaat in de tijd.

Bekijk de restanten van het 22 meter lange en 3 meter brede Ladby-schip, dat volgens archeologen in het jaar 925 aan land werd getrokken.

Er is niet veel meer over van het schip, dat tegenwoordig in een gereconstrueerde grafheuvel ligt, maar toch krijgt u een duidelijke indruk van de vorm van dit prachtige vaartuig.

In het tentoonstellingsgebouw kunt u vele andere vondsten uit de Vikingtijd bekijken die in en rond Kerteminde zijn gedaan, en buiten kunt u op ontdekkingstocht gaan in een replica van het Ladby-schip.

Laat uw fantasie de vrije loop in het schip dat op ware grootte is nagebouwd, met nagemaakte Vikingen, dode paarden en beeld- en geluidseffecten. Wie weet bevindt u zich plotseling wel midden in een Vikinggevecht!

Naturama

Natuur en drama in Naturama - ontdek de moderne natuurgeschiedenis in een prachtige architectonische omgeving in Svendborg. Een ideaal uitstapje voor jong en oud.

Bezoek de vele exposities en maak kennis met de dieren - te land, ter zee en in de lucht - die met allerlei licht- en geluidseffecten worden gepresenteerd. Zie de zoogdieren van Noord-Europa op de catwalk en ontmoet de reuzen van de zee bij de walvistentoonstelling, waar u indrukwekkende skeletten en afgietsels kunt zien.

In Naturama komen alle zintuigen aan bod. Luister naar het gebrul van de leeuw, het geluid van The Big Bang, het gezang van de walvissen en de stemmen van het vogelkoor in het geluidsuniversum.

Ontvang 10% korting op uw Naturama-avontuur via Feriepartner Funen.

Sluiten