De Zuid-Fuunse archipel

Verken de Zuid-Fuunse archipel en maak kennis met de bijzondere geschiedenis en kenmerken van ieder eiland. U zult gegarandeerd genieten van de prachtige natuur en de charmante, authentieke dorpjes.
Zoek vakantiewoning
Feriepartner Danmark
Filter
Afstand tot het strand in meters
  • Zwembad
  • Whirlpool

Slaapkamers

Badkamer

Zoeken op Huis-ID. / Adresse

Blauw en groen decor in de Zuid-Fuunse archipel

Er liggen veel kleine en grote eilanden in de Zuid-Fuunse archipel, bewoond en onbewoond. De archipel bestaat uit 55 eilanden in totaal en is het grootste overstroomde ijstijdlandschap ter wereld. Alleen de hoogste heuvels steken boven het zeeoppervlak uit en vormen de eilanden.

De eilanden duiken op als kleine oases in de windstille, ondiepe, blauwe zee en bieden op zichzelf al een betoverende aanblik.

Maar ook de natuur op de kleine eilanden is prachtig en weelderig en de verschillende dorpen en steden laten een onuitwisbare indruk achter. Ontdek de vele zeldzame planten en dieren, het bijzondere, afwisselende en heuvelachtige natuurlandschap en de charmante, idyllische dorpjes, waar het in de Deense zomer heerlijk toeven is.

Het leven in de archipel

De bekendste eilanden in de Zuid-Fuunse archipel zijn Avernakø, Bjørnø, Drejø, Skarø, Hjortø, Birkholm, Strynø, Lyø, Tåsinge en Thurø. Het inwoneraantal van sommige eilanden is op de vingers van één hand te tellen, terwijl andere langzaam zijn veranderd in woonwijken in plaats van afgeschermde eilanden.

Bepalend voor het eilandgevoel zijn de hartelijke eilandbewoners, die voornamelijk leven van de landbouw en visserij, of via de uitstekende veerverbindingen heen en weer pendelen naar hun werk op het "vasteland".

De vriendelijke eilandbewoners vinden het altijd leuk om hun eiland te laten zien aan belangstellende bezoekers en weten vaak mooie verhalen te vertellen.

Ontdek de archipel

Behalve dat u tijdens het eilandhoppen of wandelen in de Zuid-Fuunse archipel kunt genieten van de prachtige natuur, kunt u ook allerlei activiteiten in, op of bij het water beoefenen.

Als u van zeekajakken houdt, dan moet u hier echt het water op gaan. Als u liever niet op eigen houtje gaat, dan kunt u ook mee met een georganiseerde zeekajaktocht onder begeleiding van een bekwame gids.

U kunt ook uw benen overboord gooien en duiken naar een scheepswrak. Zo ligt bijvoorbeeld de treinveerboot M/F Ærøsund op de bodem van de Zuid-Fuunse archipel. Deze werd in 2014 bewust tot zinken gebracht en vormt tegenwoordig het interessantste kunstmatige rif van Denemarken.

Ook de bodem van de zee heeft heel wat interessants te bieden; als duiker ziet u onder andere grote delen van het prehistorische landschap dat nu schuilgaat onder het wateroppervlak.

Neem vooral een verrekijker en een hengel mee tijdens uw tocht door de Zuid-Fuunse archipel. Er zijn heel veel vogels die u kunt observeren en een mooie visstek is ook zo gevonden.

Eilandhoppen in de Zuid-Fuunse archipel

Wandelen langs het Archipelpad

Sluiten