Bespaar 10% op kaartjes naar het Museumscenter Hanstholm

Boek je vakantiehuisje bij Feriepartner en voel de geschiedenis om je heen dankzij de grote kanonnen, en herbeleef de dramatische oorlogsgeschiedenis van een van de grootste bunkers van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Europa.
Waar wil je heen?
Zoek vakantiewoning
Bornholm Noord-Jutland De Limfjord West-Jutland Centraal-Jutland Oost-Jutland Zuidoost-Jutland Funen met omliggende eilanden Noord-Seeland Zuid-West-Seeland Møn-Stevns Lolland-Falster
Sydsverige Midtsverige
DECEMBER 2017
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
48 27
28
29
30
01
02
03
49 04
05
06
07
08
09
10
50 11
12
13
14
15
16
17
51 18
19
20
21
22
23
24
52 25
26
27
28
29
30
31
1 01
02
03
04
05
06
07

2. Selecteer verblijfsduur

1 WEEK
2 WEKEN
3 WEKEN
3 Dagen
4 Dagen
Bekijk meer
2 Dagen
3 Dagen
4 Dagen
5 Dagen
6 Dagen
1 WEEK
8 Dagen
9 Dagen
10 Dagen
11 Dagen
12 Dagen
13 Dagen
2 WEKEN
15 Dagen
16 Dagen
17 Dagen
18 Dagen
19 Dagen
20 Dagen
3 WEKEN
22 Dagen
23 Dagen
24 Dagen
25 Dagen
26 Dagen
27 Dagen
4 WEKEN
29 Dagen
30 Dagen
31 Dagen

1. Selecteer gasten

Volwassenen


Kinderen (0-11 jaar)


Huisdieren

Te midden van bunkers en kanonnen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilden de Duitsers de kust langs de Noordzee tegen hun vijanden verdedigen, dus hebben ze verschillende bunkerfaciliteiten in Denemarken en Noorwegen gebouwd.

Ervaar van dichtbij de sterkste van deze bunkers in Museumscenter Hanstholm.

Hier kun je 3.000 vierkante meter bunker bekijken met verschillende kanonnen, munitiebunkers en personeelsvertrekken, allemaal onderdeel van de Hanstholm II kustbatterij. Vandaag de dag is dit complex getransformeerd in een museum dat absoluut het bezoeken waard is.

Het museum ligt ook aan een van de prachtigste natuurlijke locaties van Denemarken aan de rand van de Noordzee en het Nationaal Park Thy.

110-tonner

De kustbatterij is in 1941 gebouwd om te voorkomen dat de Britse marine het Skagerrak kon binnenvaren.

De batterij bestond uit vier grote kanonnen van 38 cm, die een afstand van 55 km konden overbruggen. Dat is halverwege de afstand naar Noorwegen. Met een totaalgewicht van 110 ton waren ze lastig te vermijden.

Een van de kanonnen van de batterij was in het midden van het bunkercomplex geplaatst, maar die is helaas niet bewaard gebleven.

Het is bijna onmogelijk om niet onder de indruk te raken van het ongelofelijke formaat en vermogen van de kanonnen als je rondloopt in de originele basis van het kanon, dat 5 meter diep en 30 meter in diameter is.

Leven in de bunker

Museumscenter Hanstholm geeft bezoekers ook een unieke en emotionele kijk in het dagelijks leven van de soldaten in de bunker.

Verschillende kamers zijn in hun originele staat en uiterlijk hersteld en je kunt de wapens, uniformen en andere originele spullen bekijken. Je krijgt hier een perfect inzicht in het leven in de bunker tijdens de oorlog.

Loop langs de personeelsvertrekken met bedden voor een volledige schuttersafdeling van 90 man. Het was volledig afgesloten tegen gasaanvallen, en zelfonderhoudend wat betreft water en stroom.

Stel je voor hoe het moet zijn geweest om zo dicht bij elkaar en volledig afgesloten van de buitenwereld te leven.

Pak de munitietrein

Klim aan boord van de museumtrein en maak een ritje door de batterij waarbij je langs de munitiebunker en een van de bunkers van het 38 cm-kanon komt.

De museumtrein leidt je door dit historische gebied over de originele smalle rails, die door de Duitsers zijn gebouwd om de zware munitie voor het kanon te vervoeren.

De trein rijdt gedurende de zomer iedere dag rond en ook tijdens de week van 17 oktober. De trip is 1 kilometer lang en kost ongeveer 10 minuten.

Natuurwandeling in het spoor van de bezetting

Bij het fort vind je prachtig duin- en boslandschap, voorheen een kaal, ruw landschap met duinen en de locatie van vele Duitse bunkers. Vandaag de dag kun je er natuurwandelingen maken.

Verken de vele bunkers die over het duinlandschap verspreid liggen, sommige ondergronds, en anderen als observatieposten die als het belangrijkste doel het spotten van de vijand hadden.

Je kunt meedoen aan een virtuele oriëntatierace in Fort Hanstholm, waarbij je wordt uitgedaagd met raadsels en leuke puzzels.

Openluchtmuseum Hanstholm I

Het Openluchtmuseum Hanstholm I is te vinden in de duinen ten zuiden van Hanstholm en is een van de best bewaarde kustbatterijen in Denemarken.

Het Openluchtmuseum Hanstholm I is ook onderdeel van Fort Hanstholm, dus je kunt je dag in het museum beginnen of afsluiten met een bezoek aan de duinen. Een wandeling door het heuvelachtige bunkergebied is een echt avontuur voor de hele familie.

Verken de prachtige, rustgevende omgeving en kijk of je alle 19 bunkers kunt vinden. Ze zijn vrijwel allemaal toegankelijk, dus je kunt naar binnen gaan en jezelf voorstellen hoe het was om hierin te zitten tijdens het bewaken van het Skagerrak vanaf de kust.

Hoe je korting kunt krijgen

Je krijgt alleen korting als je een vakantiehuisje huurt van een van de Feriepartner-vertegenwoordigers die kortingen aanbieden. Op deze pagina vind je een lijst van deze vertegenwoordigers.

Je kunt kaartjes met korting op twee manieren kopen: via ´Mijn Feriepartner´ bij het boeken van je vakantiehuis, of door de kaartjes bij aankomst bij de lokale vertegenwoordiger te kopen.

Sluiten