Museer

Print
Museer


Carl Nielsen Museum
Volg de geschiedenis van deze componist zijn kindertijd op Funen tot zijn internationale roem op Europa's muziekscènes. De tentoonstelling vertelt ook over Carl-Nielsens vrouw Anne Marie en over de carrière van zijn beeldhouwer.
www.odmus.dk

Het Deense Zeilmuseum
Ligt in het mooie Valdemars kasteel op Tåsinge. In de zuidelijke vleugel worden zeilboten tentoongesteld, alsook ijszeilboten, prachtige speedboten en veel voorwerpen die over de geschiedenis van Denemarken met haar vooraanstaande rol als zeilsportnatie vertellen.
www.lystsejlads.dk

De verzamelingen van de zeevaart in Troense
De geschiedenis van de zeevaart, scheepsmodellen, een verzameling van scheepstransport en marineschilderijen, souvenirs van zeelui, het leven aan boord van de zeilschepen.
www.svendborgmuseum.dk

Het EuropeseAutomuseum
De ong. 120 voertuigen in het museum geven een spannend beeld van de gouden jaren van de auto van 1945 tot 1960. Het museum is uniek in de wereld en heeft ook een met de hand vervaardigde prototypesportwagen van de Italiaanse Morettifabrieken, een verzameling van oud speciaal gereedschap, brochures van auto?s, speciale tentoonstellingen over de ontwikkeling van de carrosserie enz.
www.automuseum.dk

Het schepenmuseum van Ladby
Ladby en Kerteminde zijn de enige plaatsen in Denemarken die scheepsgraven uit de Vikingtijd herbergen.
www.kert-mus.dk

Het museum van vlasweefgetouwen op Krenderup
Een museum met weefgetouwen en machines van de al lang stilgelegde Tommerup Weverij. Er wordt ook gedemonstreerd hoe men vroeger spinnevlas behandelde. Verkoop van textiel dat uit echt vlas op de oude weefgetouwen is vervaardigd.
www.hvm-krengerup.dk