Kunst

Print
Kunst


Brandts Klædefabrik
Internationaal centrum voor kunst en cultuur. Wisselende tentoonstellingen met beeldende kunst, installaties, beeldhouwwerken, fotografie, grafische werken en de geschiedenis van de pers. Aangepaste ingang voor rolstoelgebruikers.
www.brandts.dk

Het Deense keramiekmuseum - Grimmerhus
Keramische kunst - mooie architectuur - mooie natuur. Dit museum voor Deense en internationale keramische kunst is uniek in Scandinavië. Hier komen zowel vaste als wisselende tentoonstellingen van wereldfaam aan bod.
www.grimmerhus.dk

Funens Kunstmuseum
Een van de oudste kunstmusea van het land met Deense kunst vanaf het einde van de 18° eeuw tot op heden. In het oudere gedeelte van de verzameling vindt u vooral werken van kunstenaars van Funen. Het hele jaar door zijn er ook verscheidene thematische tentoonstellingen.
www.odmus.dk

Faaborg Museum
Het museum werd in 1910 opgericht door de initiatiefvolle conservenfabrikant Mads Rasmussen, die samen met de bekende kunstenaars van Funen, de schilders Jens Birkholm, Peter Hansen, Johannes Larsen en Fritz Syberg en de beeldhouwer Kai Nielsen een unieke verzameling heeft samengebracht. De kers op de taart was het ontwerp van de architect Carl Petersen die in 1912-15 het beroemde museumgebouw tekende.
www.faaborgmuseum.dk

Johannes Larsen Museum
Het huis van de schilder Johannes Larsen in Kerteminde, met park, windmolen en een mooie tentoonstellingsruimte met wisselende tentoonstellingen.
www.kert-mus.dk

Koldinghus
De laatste koninklijke burcht van Jutland die in 1268 werd gebouwd. Na de brand in 1808 heeft men de overblijvende ruïnes gerestaureerd en omgevormd tot cultuurhistorisch museum met lopende kunsttentoonstellingen.
www.koldinghus.dk


Trapholt in Kolding

Museum voor moderne kunst, kunstnijverheid, design en meubeldesign.
www.trapholt.dk