Kasteelvakanties

Print
Kasteelvakanties


Egeskov kasteel - zuiden van Funen
Het best bewaarde renaissance waterkasteel. Mooi aangelegde tuinen met o.a. fushiatuin, renaissancetuin, watertuin. Labyrint, grote speelplaats en 5 veteranenmusea.
www.egeskov.dk

Valdemars Kasteel - Tåsinge
Museum over kastelen en landgoederen. Het grootste kasteel in Denemarken dat in privébezit is. Schattenjacht voor kinderen. Jacht- en trofeemuseum, het Deense Speelgoedmuseum, het Deense Zeilmuseum. Cafetaria en restaurant.
www.valdemarsslot.dk

Harridslevgaard Kasteel - Bogense
Volledig gemeubeld historisch renaissancekasteel van 1606 met o.a.de grootste ridderzaal van Denemarken die in privébezit is. Cafetaria in de grootkeuken van het kasteel. Gelegen in een mooi landschap.
www.harridslevgaard.dk

Broholm - Zuidoosten van Funen
Recent gerestaureerd landgoed met historisch hoofdgebouw en kamers vertrekken die zijn ingericht met de oorspronkelijke 300-400 jaar oude meubels. Mooi gelegen, omringd door een vestinggracht en een park. In het museum zijn vele voorwerpen uit de oudheid ondergebracht. Het is toegankelijk voor groepen na afspraak.
www.broholm.dk

Holckenhavn Kasteel - Nyborg
In 1995 werd eeen deel van Holckehavn Kasteel opengesteld voor begeleide groepen. Holckehavn is geen museum, maar is een van de best bewaarde renaissancekastelen in Denemarken die in privébezit zijn. Het bevat een weelde aan cultuurhistorische voorwerpen.
www.holckenhavnslot.dk